1 spørgsmål, der får dig til at se din virksomhed med nye øjne

Freja Ludvigsen
Freja Ludvigsen

Derfor bør alle virksomheder have mindst ét partnerskab med én innovativ studerende, startup eller andet, som har modet og indsigten til at hjælpe med at se på virksomhedens kerneforretning med nye, bæredygtige øjne.

HVORFOR? Det spørgsmål er det bedste, når man som virksomhed samarbejder med studerende eller startups!

Sådan sagde en virksomhedsleder, da jeg holdt oplæg for SMV’ere med fokus på bæredygtighed i STEPUP Netværket i den gamle GORI-fabrik i Kolding (fantastisk miljø!).

Det bedste ved partnerskaber er, at de stiller spørgsmålet HVORFOR!
– Hvorfor gør I det på den måde?

Så er man nødt til at tænke sig om og spørge:
– Hvordan kunne vi ellers gøre det?
– Hvilke andre muligheder har vi?
– Kan vi finde en ny løsning sammen?

Se, det er essensen i partnerskaber! Og især når det kommer til bæredygtig omstilling, så er det afgørende, at vi tør stille de upopulære spørgsmål til ikke-bæredygtig adfærd. Altså stille spørgsmål ved alle de små og store ting, som virksomheder gør uden at tænke over det, men som faktisk har en negativ påvirkning på mennesker og miljø.

I netværket i Kolding var der fuld gang i brainstormen:
Hvorfor pakker vore leverandør varen ind i så meget emballage, når den skal sendes? Hvorfor smider vi tagsten i containeren, når vi er færdig med et byggeri, hvis de kan genbruges? Hvorfor laver vi ikke bare et lager, hvor alle må komme og hente vores overskudsmaterialer gratis – så slipper vi for at betale for at smide dem ud! Hvorfor dit og hvorfor dat!

For mange ansatte er det stadig ikke særlig karrierefremmende, at være den, der stille den slags spørgsmål. For det kan potentielt kræve meget at finde nye svar og nye løsninger. Og hvem vil ødelægge den dårlige stemning på ledelsesgangen?

Derfor bør alle virksomheder have mindst ét partnerskab med én innovativ studerende, startup eller andet, som har modet og indsigten til at hjælpe med at se på virksomhedens kerneforretning med nye, bæredygtige øjne.

Det er filosofien bag Partnerskaberne. Alle skal mindst have ét partnerskab!
Skal vi hjælpe jer med at finde ud af, hvor det vil skabe allermest forretningsmæssig værdi i jeres virksomhed?

Book et møde med Freja Ludvigsen fra Partnerskaberne i dag og hør, hvad vi kan gøre for at styrke jeres bæredygtige innovation.
tjek partnerskaberne.dk eller ring på tlf. 23 36 44 56

Facebook
LinkedIn

Læs mere om hvad vi laver

Artikler